NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Honor 7C. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Honor 7C kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Honor 7C activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-honor-7c

Wat is de NFC-functie op je Honor 7C

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Honor 7C moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Honor 7C dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om de NFC van je Honor 7C te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Honor 7C

Als je de NFC op je Honor 7C wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Honor 7C te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Honor 7C gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Honor 7C activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Honor 7C

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Honor 7C en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Honor 7C

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Honor 7C te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Honor 7C wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Honor 7C te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.