NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Honor 6. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Honor 6 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Honor 6 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-honor-6

Wat is de NFC-functie op je Honor 6

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Honor 6 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Honor 6 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je Honor 6 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Honor 6

Als je de NFC op je Honor 6 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Honor 6 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Honor 6 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Honor 6 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Honor 6

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Honor 6 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Honor 6

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Honor 6 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Honor 6 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Honor 6 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.