NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de HONOR 6 Plus. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je HONOR 6 Plus kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je HONOR 6 Plus activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-honor-6-plus

Wat is de NFC-functie op je HONOR 6 Plus

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw HONOR 6 Plus moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HONOR 6 Plus dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van de NFC van je HONOR 6 Plus.

Hoe activeer je de NFC van je HONOR 6 Plus

Als je de NFC op je HONOR 6 Plus wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je HONOR 6 Plus te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HONOR 6 Plus gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je HONOR 6 Plus activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je HONOR 6 Plus

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw HONOR 6 Plus en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HONOR 6 Plus

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je HONOR 6 Plus te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je HONOR 6 Plus wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je HONOR 6 Plus te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.