NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Honor 10. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Honor 10 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Honor 10 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-honor-10

Wat is de NFC-functie op je Honor 10

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Honor 10 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Honor 10 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Honor 10 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Honor 10

Als je de NFC op je Honor 10 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Honor 10 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Honor 10 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Honor 10 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Honor 10

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Honor 10 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Honor 10

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Honor 10 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Honor 10 wilt koppelen, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Honor 10 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.