NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de HiSense Rock C30. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je HiSense Rock C30 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je HiSense Rock C30 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-hisense-rock-c30

Wat is de NFC-functie op je HiSense Rock C30

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw HiSense Rock C30 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HiSense Rock C30 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je HiSense Rock C30.

Hoe activeer je de NFC van je HiSense Rock C30

Als je de NFC op je HiSense Rock C30 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je HiSense Rock C30 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HiSense Rock C30 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je HiSense Rock C30 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je HiSense Rock C30

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw HiSense Rock C30 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HiSense Rock C30

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je HiSense Rock C30 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je HiSense Rock C30 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je HiSense Rock C30 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.