NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Hisense Faith F31. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Hisense Faith F31 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Hisense Faith F31 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-hisense-faith-f31

Wat is de NFC-functie op je Hisense Faith F31

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Hisense Faith F31 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Hisense Faith F31 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Hisense Faith F31 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Hisense Faith F31

Als je de NFC op je Hisense Faith F31 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Hisense Faith F31 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Hisense Faith F31 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Hisense Faith F31 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Hisense Faith F31

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Hisense Faith F31 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Hisense Faith F31

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Hisense Faith F31 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Hisense Faith F31 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Hisense Faith F31 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.