NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Google Nexus 7. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Google Nexus 7 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Google Nexus 7 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Google-Nexus-7

Wat is de NFC-functie op je Google Nexus 7

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Google Nexus 7 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Google Nexus 7 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om de NFC van je Google Nexus 7 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Google Nexus 7

Als je de NFC op je Google Nexus 7 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Google Nexus 7 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Google Nexus 7 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Google Nexus 7 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Google Nexus 7

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Google Nexus 7 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Google Nexus 7

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Google Nexus 7 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Google Nexus 7 wilt koppelen, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Google Nexus 7 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.