NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Doro PhoneEasy 740. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Doro PhoneEasy 740 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Doro PhoneEasy 740 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-doro-phoneeasy-740

Wat is de NFC-functie op je Doro PhoneEasy 740

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Doro PhoneEasy 740 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Doro PhoneEasy 740 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Doro PhoneEasy 740.

Hoe activeer je de NFC van je Doro PhoneEasy 740

Als je de NFC op je Doro PhoneEasy 740 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Doro PhoneEasy 740 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Doro PhoneEasy 740 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Doro PhoneEasy 740 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Doro PhoneEasy 740

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Doro PhoneEasy 740 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Doro PhoneEasy 740

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Doro PhoneEasy 740 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Doro PhoneEasy 740 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Doro PhoneEasy 740 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.