NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Doogee T5. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Doogee T5 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Doogee T5 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-doogee-t5

Wat is de NFC-functie op je Doogee T5

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Doogee T5 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Doogee T5 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Doogee T5.

Hoe activeer je de NFC van je Doogee T5

Als je de NFC op je Doogee T5 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Doogee T5 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Doogee T5 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Doogee T5 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Doogee T5

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Doogee T5 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Doogee T5

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Doogee T5 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Doogee T5 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Doogee T5 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.