NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Crosscall Trekker-X3. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Crosscall Trekker-X3 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Crosscall Trekker-X3 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-crosscall-trekker-x3

Wat is de NFC-functie op je Crosscall Trekker-X3

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Crosscall Trekker-X3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Crosscall Trekker-X3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Crosscall Trekker-X3.

Hoe activeer je de NFC van je Crosscall Trekker-X3

Als je de NFC op je Crosscall Trekker-X3 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Crosscall Trekker-X3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Crosscall Trekker-X3 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Crosscall Trekker-X3 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Crosscall Trekker-X3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Crosscall Trekker-X3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Crosscall Trekker-X3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Crosscall Trekker-X3 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Crosscall Trekker-X3 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Crosscall Trekker-X3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.