NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Crosscall TREKKER-M1. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Crosscall TREKKER-M1 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Crosscall TREKKER-M1 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-crosscall-trekker-m1

Wat is de NFC-functie op je Crosscall TREKKER-M1

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Crosscall TREKKER-M1 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Crosscall TREKKER-M1 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om de NFC van je Crosscall TREKKER-M1 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Crosscall TREKKER-M1

Als je de NFC op je Crosscall TREKKER-M1 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Crosscall TREKKER-M1 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Crosscall TREKKER-M1 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Crosscall TREKKER-M1 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Crosscall TREKKER-M1

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Crosscall TREKKER-M1 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Crosscall TREKKER-M1

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Crosscall TREKKER-M1 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Crosscall TREKKER-M1 wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Crosscall TREKKER-M1 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.