NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Condor Plume P8 pro. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Condor Plume P8 pro kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Condor Plume P8 pro activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-condor-plume-p8-pro

Wat is de NFC-functie op je Condor Plume P8 pro

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Condor Plume P8 pro moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Condor Plume P8 pro dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Condor Plume P8 pro te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Condor Plume P8 pro

Als je de NFC op je Condor Plume P8 pro zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Condor Plume P8 pro te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Condor Plume P8 pro gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Condor Plume P8 pro activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Condor Plume P8 pro

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Condor Plume P8 pro en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Condor Plume P8 pro

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Condor Plume P8 pro te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Condor Plume P8 pro wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Condor Plume P8 pro te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.