NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Condor GRIFFE T6. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Condor GRIFFE T6 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Condor GRIFFE T6 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-condor-griffe-t6

Wat is de NFC-functie op je Condor GRIFFE T6

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Condor GRIFFE T6 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Condor GRIFFE T6 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Condor GRIFFE T6.

Hoe activeer je de NFC van je Condor GRIFFE T6

Als je de NFC op je Condor GRIFFE T6 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Condor GRIFFE T6 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Condor GRIFFE T6 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Condor GRIFFE T6 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Condor GRIFFE T6

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Condor GRIFFE T6 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Condor GRIFFE T6

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Condor GRIFFE T6 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Condor GRIFFE T6 wilt koppelen, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Condor GRIFFE T6 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.