NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Condor Griffe T3. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Condor Griffe T3 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Condor Griffe T3 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-condor-griffe-t3

Wat is de NFC-functie op je Condor Griffe T3

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Condor Griffe T3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Condor Griffe T3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Condor Griffe T3 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Condor Griffe T3

Als je de NFC op je Condor Griffe T3 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Condor Griffe T3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Condor Griffe T3 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Condor Griffe T3 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Condor Griffe T3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Condor Griffe T3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Condor Griffe T3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Condor Griffe T3 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Condor Griffe T3 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Condor Griffe T3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.