NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Blackview S6. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Blackview S6 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Blackview S6 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Blackview-S6

Wat is de NFC-functie op je Blackview S6

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Blackview S6 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Blackview S6 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Blackview S6.

Hoe activeer je de NFC van je Blackview S6

Als je de NFC op je Blackview S6 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Blackview S6 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Blackview S6 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Blackview S6 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Blackview S6

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Blackview S6 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Blackview S6

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Blackview S6 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Blackview S6 wilt verbinden, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Blackview S6 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.