NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Blackview BV9600 Pro. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Blackview BV9600 Pro kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Blackview BV9600 Pro activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-blackview-bv9600-pro

Wat is de NFC-functie op je Blackview BV9600 Pro

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Blackview BV9600 Pro moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Blackview BV9600 Pro dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om gebruik te maken van de NFC van je Blackview BV9600 Pro.

Hoe activeer je de NFC van je Blackview BV9600 Pro

Als je de NFC op je Blackview BV9600 Pro zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Blackview BV9600 Pro te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Blackview BV9600 Pro gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Blackview BV9600 Pro activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Blackview BV9600 Pro

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Blackview BV9600 Pro en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Blackview BV9600 Pro

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Blackview BV9600 Pro te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Blackview BV9600 Pro wilt verbinden, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Blackview BV9600 Pro te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.