NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Blackview BV9500 Pro. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Blackview BV9500 Pro kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Blackview BV9500 Pro activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-blackview-bv9500-pro

Wat is de NFC-functie op je Blackview BV9500 Pro

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Blackview BV9500 Pro moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Blackview BV9500 Pro dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om gebruik te maken van de NFC van je Blackview BV9500 Pro.

Hoe activeer je de NFC van je Blackview BV9500 Pro

Als je de NFC op je Blackview BV9500 Pro zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Blackview BV9500 Pro te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Blackview BV9500 Pro gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Blackview BV9500 Pro activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Blackview BV9500 Pro

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Blackview BV9500 Pro en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Blackview BV9500 Pro

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Blackview BV9500 Pro te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Blackview BV9500 Pro wilt verbinden, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Blackview BV9500 Pro te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.