NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Blackview BV9000. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Blackview BV9000 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Blackview BV9000 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Blackview-BV9000

Wat is de NFC-functie op je Blackview BV9000

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Blackview BV9000 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Blackview BV9000 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om de NFC van je Blackview BV9000 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Blackview BV9000

Als je de NFC op je Blackview BV9000 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Blackview BV9000 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Blackview BV9000 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Blackview BV9000 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Blackview BV9000

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Blackview BV9000 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Blackview BV9000

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Blackview BV9000 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Blackview BV9000 wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Blackview BV9000 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.