NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Blackview A20 Pro. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Blackview A20 Pro kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Blackview A20 Pro activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-blackview-a20-pro

Wat is de NFC-functie op je Blackview A20 Pro

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Blackview A20 Pro moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Blackview A20 Pro dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Blackview A20 Pro.

Hoe activeer je de NFC van je Blackview A20 Pro

Als je de NFC op je Blackview A20 Pro wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Blackview A20 Pro te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Blackview A20 Pro gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Blackview A20 Pro activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Blackview A20 Pro

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Blackview A20 Pro en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Blackview A20 Pro

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Blackview A20 Pro te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Blackview A20 Pro wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Blackview A20 Pro te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.