NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Asus ZenPad 10. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Asus ZenPad 10 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Asus ZenPad 10 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Asus-ZenPad-10

Wat is de NFC-functie op je Asus ZenPad 10

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Asus ZenPad 10 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Asus ZenPad 10 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je Asus ZenPad 10 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Asus ZenPad 10

Als je de NFC op je Asus ZenPad 10 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Asus ZenPad 10 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Asus ZenPad 10 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Asus ZenPad 10 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Asus ZenPad 10

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Asus ZenPad 10 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Asus ZenPad 10

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Asus ZenPad 10 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Asus ZenPad 10 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Asus ZenPad 10 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.