NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Asus ZenFone Live Plus. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Asus ZenFone Live Plus kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Asus ZenFone Live Plus activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-asus-zenfone-live-plus

Wat is de NFC-functie op je Asus ZenFone Live Plus

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Asus ZenFone Live Plus moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Asus ZenFone Live Plus dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Asus ZenFone Live Plus te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Asus ZenFone Live Plus

Als je de NFC op je Asus ZenFone Live Plus wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Asus ZenFone Live Plus te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Asus ZenFone Live Plus gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Asus ZenFone Live Plus activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Asus ZenFone Live Plus

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Asus ZenFone Live Plus en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Asus ZenFone Live Plus

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Asus ZenFone Live Plus te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Asus ZenFone Live Plus wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Asus ZenFone Live Plus te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.