NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Asus ZenFone Deluxe. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Asus ZenFone Deluxe kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Asus ZenFone Deluxe activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-asus-zenfone-deluxe

Wat is de NFC-functie op je Asus ZenFone Deluxe

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Asus ZenFone Deluxe moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Asus ZenFone Deluxe dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je Asus ZenFone Deluxe te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Asus ZenFone Deluxe

Als je de NFC op je Asus ZenFone Deluxe zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Asus ZenFone Deluxe te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Asus ZenFone Deluxe gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Asus ZenFone Deluxe activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Asus ZenFone Deluxe

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Asus ZenFone Deluxe en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Asus ZenFone Deluxe

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Asus ZenFone Deluxe te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Asus ZenFone Deluxe wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Asus ZenFone Deluxe te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.