NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Asus Zenfone 5Z. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Asus Zenfone 5Z kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Asus Zenfone 5Z activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Asus-Zenfone-5Z

Wat is de NFC-functie op je Asus Zenfone 5Z

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Asus Zenfone 5Z moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Asus Zenfone 5Z dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Asus Zenfone 5Z te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Asus Zenfone 5Z

Als je de NFC op je Asus Zenfone 5Z zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Asus Zenfone 5Z te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Asus Zenfone 5Z gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Asus Zenfone 5Z activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Asus Zenfone 5Z

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Asus Zenfone 5Z en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Asus Zenfone 5Z

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Asus Zenfone 5Z te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Asus Zenfone 5Z wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Asus Zenfone 5Z te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.