NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Asus Zenfone 5 2018. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Asus Zenfone 5 2018 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Asus Zenfone 5 2018 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Asus-Zenfone-5-2018

Wat is de NFC-functie op je Asus Zenfone 5 2018

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Asus Zenfone 5 2018 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Asus Zenfone 5 2018 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je Asus Zenfone 5 2018 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Asus Zenfone 5 2018

Als je de NFC op je Asus Zenfone 5 2018 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Asus Zenfone 5 2018 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Asus Zenfone 5 2018 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Asus Zenfone 5 2018 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Asus Zenfone 5 2018

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Asus Zenfone 5 2018 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Asus Zenfone 5 2018

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Asus Zenfone 5 2018 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Asus Zenfone 5 2018 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Asus Zenfone 5 2018 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.