NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de ARCHOS Diamond Omega. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je ARCHOS Diamond Omega kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je ARCHOS Diamond Omega activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-ARCHOS-Diamond-Omega

Wat is de NFC-functie op je ARCHOS Diamond Omega

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw ARCHOS Diamond Omega moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw ARCHOS Diamond Omega dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je ARCHOS Diamond Omega.

Hoe activeer je de NFC van je ARCHOS Diamond Omega

Als je de NFC op je ARCHOS Diamond Omega zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je ARCHOS Diamond Omega te activeren, moet je naar het instellingenmenu van ARCHOS Diamond Omega gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je ARCHOS Diamond Omega activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je ARCHOS Diamond Omega

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw ARCHOS Diamond Omega en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je ARCHOS Diamond Omega

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je ARCHOS Diamond Omega te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je ARCHOS Diamond Omega wilt koppelen, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je ARCHOS Diamond Omega te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.