NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de ARCHOS Diamond Gamma. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je ARCHOS Diamond Gamma kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je ARCHOS Diamond Gamma activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-ARCHOS-Diamond-Gamma

Wat is de NFC-functie op je ARCHOS Diamond Gamma

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw ARCHOS Diamond Gamma moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw ARCHOS Diamond Gamma dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om de NFC van je ARCHOS Diamond Gamma te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je ARCHOS Diamond Gamma

Als je de NFC op je ARCHOS Diamond Gamma zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je ARCHOS Diamond Gamma te activeren, moet je naar het instellingenmenu van ARCHOS Diamond Gamma gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je ARCHOS Diamond Gamma activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je ARCHOS Diamond Gamma

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw ARCHOS Diamond Gamma en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je ARCHOS Diamond Gamma

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je ARCHOS Diamond Gamma te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je ARCHOS Diamond Gamma wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je ARCHOS Diamond Gamma te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.