NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Amazon Fire HD. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Amazon Fire HD kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Amazon Fire HD activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Amazon-Fire-HD

Wat is de NFC-functie op je Amazon Fire HD

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Amazon Fire HD moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Amazon Fire HD dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om de NFC van je Amazon Fire HD te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Amazon Fire HD

Als je de NFC op je Amazon Fire HD wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Amazon Fire HD te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Amazon Fire HD gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Amazon Fire HD activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Amazon Fire HD

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Amazon Fire HD en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Amazon Fire HD

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Amazon Fire HD te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Amazon Fire HD wilt verbinden, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Amazon Fire HD te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.