NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Alcatel IDOL 5. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Alcatel IDOL 5 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Alcatel IDOL 5 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-alcatel-idol-5

Wat is de NFC-functie op je Alcatel IDOL 5

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Alcatel IDOL 5 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Alcatel IDOL 5 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je Alcatel IDOL 5 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Alcatel IDOL 5

Als je de NFC op je Alcatel IDOL 5 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Alcatel IDOL 5 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Alcatel IDOL 5 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Alcatel IDOL 5 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Alcatel IDOL 5

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Alcatel IDOL 5 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Alcatel IDOL 5

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Alcatel IDOL 5 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Alcatel IDOL 5 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Alcatel IDOL 5 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.