NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Alcatel A5. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Alcatel A5 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Alcatel A5 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-alcatel-a5

Wat is de NFC-functie op je Alcatel A5

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Alcatel A5 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Alcatel A5 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Alcatel A5.

Hoe activeer je de NFC van je Alcatel A5

Als je de NFC op je Alcatel A5 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Alcatel A5 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Alcatel A5 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Alcatel A5 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Alcatel A5

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Alcatel A5 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Alcatel A5

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Alcatel A5 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Alcatel A5 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Alcatel A5 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.