NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de ALCATEL 1C. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je ALCATEL 1C kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je ALCATEL 1C activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-ALCATEL-1C

Wat is de NFC-functie op je ALCATEL 1C

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw ALCATEL 1C moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw ALCATEL 1C dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om gebruik te maken van de NFC van je ALCATEL 1C.

Hoe activeer je de NFC van je ALCATEL 1C

Als je de NFC op je ALCATEL 1C zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je ALCATEL 1C te activeren, moet je naar het instellingenmenu van ALCATEL 1C gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je ALCATEL 1C activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je ALCATEL 1C

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw ALCATEL 1C en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je ALCATEL 1C

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je ALCATEL 1C te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je ALCATEL 1C wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je ALCATEL 1C te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.