NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Acer Liquid Z6 Plus. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Acer Liquid Z6 Plus kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Acer Liquid Z6 Plus activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-acer-liquid-z6-plus

Wat is de NFC-functie op je Acer Liquid Z6 Plus

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Acer Liquid Z6 Plus moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Acer Liquid Z6 Plus dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Acer Liquid Z6 Plus.

Hoe activeer je de NFC van je Acer Liquid Z6 Plus

Als je de NFC op je Acer Liquid Z6 Plus wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Acer Liquid Z6 Plus te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Acer Liquid Z6 Plus gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Acer Liquid Z6 Plus activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Acer Liquid Z6 Plus

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Acer Liquid Z6 Plus en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Acer Liquid Z6 Plus

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Acer Liquid Z6 Plus te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Acer Liquid Z6 Plus wilt verbinden, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Acer Liquid Z6 Plus te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.