NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Acer Liquid Jade Primo. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Acer Liquid Jade Primo kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Acer Liquid Jade Primo activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-acer-liquid-jade-primo

Wat is de NFC-functie op je Acer Liquid Jade Primo

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Acer Liquid Jade Primo moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Acer Liquid Jade Primo dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Acer Liquid Jade Primo.

Hoe activeer je de NFC van je Acer Liquid Jade Primo

Als je de NFC op je Acer Liquid Jade Primo wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Acer Liquid Jade Primo te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Acer Liquid Jade Primo gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Acer Liquid Jade Primo activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Acer Liquid Jade Primo

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Acer Liquid Jade Primo en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Acer Liquid Jade Primo

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Acer Liquid Jade Primo te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Acer Liquid Jade Primo wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Acer Liquid Jade Primo te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.