Het kan voorkomen dat het touchscreen van je Oppo Reno 3 niet meer reageert. Als je de telefoon hebt laten vallen en het scherm is gebarsten, zal het touchscreen van de Oppo Reno 3 waarschijnlijk helemaal niet meer reageren. Er kunnen ook andere oorzaken zijn waardoor het touchscreen niet meer werkt. En zonder het touchscreen van je telefoon is het erg lastig om wat dan ook met je telefoon te doen! Daarom hebben we besloten om deze tutorial te schrijven om het aanraakscherm van je Oppo Reno 3 te repareren. Ten eerste bekijken we verschillende tips om het touchscreen van je Oppo Reno 3 te repareren. En ten tweede wat je moet doen als onze tips niet werken.

touchscreen-werkt-niet-meer-Oppo-Reno-3

Hoe repareer je het touchscreen van je Oppo Reno 3 als het niet meer reageert?

Zorg ervoor dat het scherm van de Oppo Reno 3 schoon is

Een van de eerste dingen die je moet doen als het touchscreen van je Oppo Reno 3 niet meer werkt, is er voor te zorgen dat het scherm schoon is. Een vuiltje, stof of vlekken zijn boosdoeners voor het touchscreen. Je moet dus het scherm van je Oppo Reno 3 schoonmakenmet een zachte doek voordat je opnieuw probeert het touchscreen te gebruiken. Als het nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

Forceer de herstart van je Oppo Reno 3

Wanneer het touchscreen niet meer werkt, is de oplossing soms om de Oppo Reno 3 te herstarten. Zonder het touchscreen is het echter niet eenvoudig om de telefoon opnieuw op te starten. Daarom raden wij je aan om een geforceerde herstart uit te voeren. Om dit te doen, moet je de Aan/uitknop en de Volume omlaag-knop 7 seconden lang ingedrukt houden.

Verwijder de SD-kaart van je Oppo Reno 3

Als je scherm niet beschadigd is, kan het een app zijn die een probleem veroorzaakt. Een app kan in strijd zijn met een functie op je Oppo Reno 3 met gevolg dat het touchscreen van de telefoon niet meer reageert. Dus als je de SD-kaart verwijdert, kun je zien of het een app is die het probleem veroorzaakt. Als dat niet zo is, ga dan naar de volgende stap.

Verwijder de screenprotector

Als je een screenprotector hebt, kan een slecht geplaatste of versleten screenprotector ook soms de oorzaak zijn dat het touchscreen niet meer reageert. Om er zeker van te zijn dat het probleem niet hierdoor komt, raden wij je aan om de screenprotector van je scherm te verwijderen.

Wat moet je doen als het touchscreen van je Oppo Reno 3 nog steeds niet werkt?

Oppo Reno 3 opnieuw instellen

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en de touchscreen van je Oppo Reno 3 nog steeds niet werkt, dan raden wij je aan om Oppo Reno 3 opnieuw in te stellen. Soms kan een harde reset de touchscreen weer doen werken. Als je niet weet hoe je de telefoon moet resetten, kun je ons artikel lezen: hoe kan je Oppo Reno 3 opnieuw instellen.

Gebruik maken van de After-Sales Service van het merk

Als helemaal niets werkt, komt dat waarschijnlijk door de hardware. In dit geval adviseren wij je om de garantie te laten werken als het nog mogelijk is. Als dit niet het geval is, kun je je Oppo Reno 3 naar een specialiseerde winkel brengen of gebruik maken van de After-Sales Service van het merk.