Het kan voorkomen dat het touchscreen van je Honor 50 niet meer reageert. Als je de telefoon hebt laten vallen en het scherm is gebarsten, zal het touchscreen van de Honor 50 waarschijnlijk helemaal niet meer reageren. Er kunnen ook andere oorzaken zijn waardoor het touchscreen niet meer werkt. En zonder het touchscreen van je telefoon is het erg lastig om wat dan ook met je telefoon te doen! Daarom hebben we besloten om deze tutorial te schrijven om het aanraakscherm van je Honor 50 te repareren. Ten eerste bekijken we verschillende tips om het touchscreen van je Honor 50 te repareren. En ten tweede wat je moet doen als onze tips niet werken.

touchscreen-werkt-niet-meer-honor-50

Hoe repareer je het touchscreen van je Honor 50 als het niet meer reageert?

Zorg ervoor dat het scherm van de Honor 50 schoon is

Een van de eerste dingen die je moet doen als het touchscreen van je Honor 50 niet meer werkt, is er voor te zorgen dat het scherm schoon is. Een vuiltje, stof of vlekken zijn boosdoeners voor het touchscreen. Je moet dus het scherm van je Honor 50 schoonmakenmet een zachte doek voordat je opnieuw probeert het touchscreen te gebruiken. Als het nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

Forceer de herstart van je Honor 50

Wanneer het touchscreen niet meer werkt, is de oplossing soms om de Honor 50 te herstarten. Zonder het touchscreen is het echter niet eenvoudig om de telefoon opnieuw op te starten. Daarom raden wij je aan om een geforceerde herstart uit te voeren. Om dit te doen, moet je de Aan/uitknop en de Volume omlaag-knop 7 seconden lang ingedrukt houden.

Verwijder de SD-kaart van je Honor 50

Als je scherm niet beschadigd is, kan het een app zijn die een probleem veroorzaakt. Een app kan in strijd zijn met een functie op je Honor 50 met gevolg dat het touchscreen van de telefoon niet meer reageert. Dus als je de SD-kaart verwijdert, kun je zien of het een app is die het probleem veroorzaakt. Als dat niet zo is, ga dan naar de volgende stap.

Verwijder de screenprotector

Als je een screenprotector hebt, kan een slecht geplaatste of versleten screenprotector ook soms de oorzaak zijn dat het touchscreen niet meer reageert. Om er zeker van te zijn dat het probleem niet hierdoor komt, raden wij je aan om de screenprotector van je scherm te verwijderen.

Wat moet je doen als het touchscreen van je Honor 50 nog steeds niet werkt?

Honor 50 opnieuw instellen

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en de touchscreen van je Honor 50 nog steeds niet werkt, dan raden wij je aan om Honor 50 opnieuw in te stellen. Soms kan een harde reset de touchscreen weer doen werken. Als je niet weet hoe je de telefoon moet resetten, kun je ons artikel lezen: hoe kan je Honor 50 opnieuw instellen.

Gebruik maken van de After-Sales Service van het merk

Als helemaal niets werkt, komt dat waarschijnlijk door de hardware. In dit geval adviseren wij je om de garantie te laten werken als het nog mogelijk is. Als dit niet het geval is, kun je je Honor 50 naar een specialiseerde winkel brengen of gebruik maken van de After-Sales Service van het merk.