Als het geheugen van je Meizu 16s vol zit, kun je geen apps meer installeren of bestanden kopiëren. Dit komt omdat er soms geen ruimte meer vrij is in het geheugen van je Meizu 16s. Maak je geen zorgen, het is heel eenvoudig om opslagruimte vrij te maken op de Meizu 16s. We zullen je daarom in deze tutorial laten zien hoe je het geheugen vrij kunt maken, als het vol zit. Ten eerste waarom het geheugen vol komt te zitten. Vervolgens hoe je opslagruimte vrij kunt maken op je Meizu 16s. En ten slotte hoe je de opslagruimte van je telefoon kunt uitbreiden.

telefoongeheugen-vol-Meizu-16s

Het geheugen van de Meizu 16s zit vol

Als je het volgende bericht ziet: Onvoldoende opslagruimte, dan betekent dit dat het geheugen van de Meizu 16s vol zit. Er zijn verschillende mogelijke redenen waarom je geheugen vol zit. Het kan te wijten zijn aan te veel foto’s of muziek. Het is ook mogelijk dat je te veel apps op je Meizu 16s hebt geïnstalleerd. Als je apps wilt kunnen installeren of bestanden wilt opslaan op je Meizu 16s, moet je wat opslagruimte vrijmaken.

Hoe maak je opslagruimte vrij op je Meizu 16s

Er zijn verschillende manieren om opslagruimte vrij te maken op je Meizu 16s. Hier is een lijst met mogelijke oplossingen:

  • Verwijder apps die je niet meer gebruikt
  • Verwijder de cache van bepaalde apps die te veel ruimte in beslag nemen
  • Kopieer je foto’s en video’s naar je computer om geheugen vrij te maken
  • Verplaats je gegevens naar de SD-kaart of de Cloud
  • Zet je foto’s over naar de SD-kaart op de Meizu 16s
  • Verplaats appsnaar de SD-kaart

Om geheugen vrij te maken op je Meizu 16s, zijn er ook apps zoals CCleaner waarmee je gemakkelijk geheugen vrij kunt maken. Bovendien kun je met deze app zien hoe het geheugengebruik op de telefoon wordt verdeeld.

Hoe kan ik de opslagruimte op de Meizu 16s uitbreiden

Als je niet weet wat je moet verwijderen om ruimte vrij te maken op je Meizu 16s, kun je het geheugen vergroten. Om dit te doen, moet je een SD-kaart kopen als je die nog niet hebt. Maar als je er al een hebt, kun je er één kopen die een groter geheugen heeft.