Het kan gebeuren dat jij je XIAOMI Redmi S2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk vervelend als dit gebeurt, omdat de XIAOMI Redmi S2 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het XIAOMI Redmi S2-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je XIAOMI Redmi S2 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-redmi-s2

Wat te doen als je XIAOMI Redmi S2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je XIAOMI Redmi S2 te herstellen.

Controleer of je XIAOMI Redmi S2 volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je XIAOMI Redmi S2 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je XIAOMI Redmi S2 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van XIAOMI Redmi S2 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je XIAOMI Redmi S2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het XIAOMI Redmi S2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het XIAOMI Redmi S2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je XIAOMI Redmi S2 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van XIAOMI Redmi S2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de XIAOMI Redmi S2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het XIAOMI Redmi S2-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het XIAOMI Redmi S2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het XIAOMI Redmi S2-scherm te vervangen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een XIAOMI Redmi S2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je XIAOMI Redmi S2 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Als de XIAOMI Redmi S2 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je XIAOMI Redmi S2 lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de XIAOMI Redmi S2 gevallen?

Als je XIAOMI Redmi S2 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je XIAOMI Redmi S2 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je XIAOMI Redmi S2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.