Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi Redmi Note 4G wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst vervelend als dit gebeurt, omdat de Xiaomi Redmi Note 4G nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Xiaomi Redmi Note 4G-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Xiaomi Redmi Note 4G niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-redmi-note-4g

Wat te doen als je Xiaomi Redmi Note 4G-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Xiaomi Redmi Note 4G te herstellen.

Controleer of je Xiaomi Redmi Note 4G volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Xiaomi Redmi Note 4G goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Xiaomi Redmi Note 4G geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Xiaomi Redmi Note 4G uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Xiaomi Redmi Note 4G om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Xiaomi Redmi Note 4G-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Xiaomi Redmi Note 4G-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi Redmi Note 4G nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Xiaomi Redmi Note 4G licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Xiaomi Redmi Note 4G gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi Redmi Note 4G-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Xiaomi Redmi Note 4G-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het Xiaomi Redmi Note 4G-scherm te verwisselen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi Redmi Note 4G- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Xiaomi Redmi Note 4G water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Xiaomi Redmi Note 4G in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Xiaomi Redmi Note 4G ietsje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de Xiaomi Redmi Note 4G gevallen?

Als je Xiaomi Redmi Note 4G laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Xiaomi Redmi Note 4G de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi Redmi Note 4G alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.