Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi Redmi Note 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk naar wanneer dit gebeurt, omdat de Xiaomi Redmi Note 2 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Xiaomi Redmi Note 2-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Xiaomi Redmi Note 2 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-redmi-note-2

Wat te doen als je Xiaomi Redmi Note 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Xiaomi Redmi Note 2 te repareren.

Controleer of je Xiaomi Redmi Note 2 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Xiaomi Redmi Note 2 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Xiaomi Redmi Note 2 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Xiaomi Redmi Note 2 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Xiaomi Redmi Note 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Xiaomi Redmi Note 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Xiaomi Redmi Note 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi Redmi Note 2 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Xiaomi Redmi Note 2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Xiaomi Redmi Note 2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi Redmi Note 2-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Xiaomi Redmi Note 2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Xiaomi Redmi Note 2-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi Redmi Note 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Xiaomi Redmi Note 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Xiaomi Redmi Note 2 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je trachten je Xiaomi Redmi Note 2 lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de Xiaomi Redmi Note 2 gevallen?

Als je Xiaomi Redmi Note 2 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Xiaomi Redmi Note 2 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi Redmi Note 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.