Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi Redmi Note 11 Pro wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend indien dit gebeurt, omdat de Xiaomi Redmi Note 11 Pro ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Xiaomi Redmi Note 11 Pro-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Xiaomi Redmi Note 11 Pro niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-redmi-note-11-pro

Wat te doen als je Xiaomi Redmi Note 11 Pro-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Xiaomi Redmi Note 11 Pro te repareren.

Controleer of je Xiaomi Redmi Note 11 Pro volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Xiaomi Redmi Note 11 Pro goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Xiaomi Redmi Note 11 Pro geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Xiaomi Redmi Note 11 Pro uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Xiaomi Redmi Note 11 Pro om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Xiaomi Redmi Note 11 Pro-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Xiaomi Redmi Note 11 Pro-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi Redmi Note 11 Pro nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Xiaomi Redmi Note 11 Pro licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Xiaomi Redmi Note 11 Pro gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi Redmi Note 11 Pro-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Xiaomi Redmi Note 11 Pro-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Xiaomi Redmi Note 11 Pro-scherm te verwisselen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi Redmi Note 11 Pro- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Xiaomi Redmi Note 11 Pro water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Als de Xiaomi Redmi Note 11 Pro in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je Xiaomi Redmi Note 11 Pro wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Xiaomi Redmi Note 11 Pro gevallen?

Als je Xiaomi Redmi Note 11 Pro kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je Xiaomi Redmi Note 11 Pro de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi Redmi Note 11 Pro alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.