Het kan gebeuren dat jij je XIAOMI Redmi 6A wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de XIAOMI Redmi 6A ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het XIAOMI Redmi 6A-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je XIAOMI Redmi 6A niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-redmi-6a

Wat te doen als je XIAOMI Redmi 6A-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je XIAOMI Redmi 6A te herstellen.

Controleer of je XIAOMI Redmi 6A volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je XIAOMI Redmi 6A goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je XIAOMI Redmi 6A geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van XIAOMI Redmi 6A uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je XIAOMI Redmi 6A om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het XIAOMI Redmi 6A-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het XIAOMI Redmi 6A-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je XIAOMI Redmi 6A nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van XIAOMI Redmi 6A licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de XIAOMI Redmi 6A gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het XIAOMI Redmi 6A-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het XIAOMI Redmi 6A-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg nodig om het XIAOMI Redmi 6A-scherm te vervangen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een XIAOMI Redmi 6A- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je XIAOMI Redmi 6A water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de XIAOMI Redmi 6A in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je XIAOMI Redmi 6A wat te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de XIAOMI Redmi 6A gevallen?

Als je XIAOMI Redmi 6A laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je XIAOMI Redmi 6A de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je XIAOMI Redmi 6A alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.