Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi Redmi 5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de Xiaomi Redmi 5 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Xiaomi Redmi 5-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Xiaomi Redmi 5 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanXiaomi-Redmi-5

Wat te doen als je Xiaomi Redmi 5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Xiaomi Redmi 5 te herstellen.

Controleer of je Xiaomi Redmi 5 volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Xiaomi Redmi 5 goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Xiaomi Redmi 5 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Xiaomi Redmi 5 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Xiaomi Redmi 5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Xiaomi Redmi 5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Xiaomi Redmi 5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi Redmi 5 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Xiaomi Redmi 5 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Xiaomi Redmi 5 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi Redmi 5-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het Xiaomi Redmi 5-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Xiaomi Redmi 5-scherm te vernieuwen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi Redmi 5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Xiaomi Redmi 5 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Xiaomi Redmi 5 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je Xiaomi Redmi 5 een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de Xiaomi Redmi 5 gevallen?

Als je Xiaomi Redmi 5 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Xiaomi Redmi 5 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi Redmi 5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.