Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi Redmi 3S wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant indien dit gebeurt, omdat de Xiaomi Redmi 3S nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Xiaomi Redmi 3S-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Xiaomi Redmi 3S niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-redmi-3s

Wat te doen als je Xiaomi Redmi 3S-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Xiaomi Redmi 3S te herstellen.

Controleer of je Xiaomi Redmi 3S volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Xiaomi Redmi 3S goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Xiaomi Redmi 3S geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Xiaomi Redmi 3S uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Xiaomi Redmi 3S om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Xiaomi Redmi 3S-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Xiaomi Redmi 3S-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi Redmi 3S nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Xiaomi Redmi 3S licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Xiaomi Redmi 3S gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi Redmi 3S-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen affirmeren dat het Xiaomi Redmi 3S-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas onvermijdelijk om het Xiaomi Redmi 3S-scherm te vernieuwen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi Redmi 3S- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Xiaomi Redmi 3S water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Xiaomi Redmi 3S in het water is gevallen of als je laatst in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Xiaomi Redmi 3S een beetje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Xiaomi Redmi 3S gevallen?

Als je Xiaomi Redmi 3S kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Xiaomi Redmi 3S de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi Redmi 3S alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.