Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi Mi3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de Xiaomi Mi3 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Xiaomi Mi3-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Xiaomi Mi3 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-mi3

Wat te doen als je Xiaomi Mi3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Xiaomi Mi3 te repareren.

Controleer of je Xiaomi Mi3 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Xiaomi Mi3 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Xiaomi Mi3 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Xiaomi Mi3 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Xiaomi Mi3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Xiaomi Mi3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het Xiaomi Mi3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi Mi3 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Xiaomi Mi3 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Xiaomi Mi3 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi Mi3-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Xiaomi Mi3-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Xiaomi Mi3-scherm te vernieuwen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi Mi3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Xiaomi Mi3 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Als de Xiaomi Mi3 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Xiaomi Mi3 een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Xiaomi Mi3 gevallen?

Als je Xiaomi Mi3 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Xiaomi Mi3 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi Mi3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.