Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi Mi Mix 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Xiaomi Mi Mix 2 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Xiaomi Mi Mix 2-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Xiaomi Mi Mix 2 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-mi-mix-2

Wat te doen als je Xiaomi Mi Mix 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Xiaomi Mi Mix 2 te herstellen.

Controleer of je Xiaomi Mi Mix 2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Xiaomi Mi Mix 2 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Xiaomi Mi Mix 2 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Xiaomi Mi Mix 2 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Xiaomi Mi Mix 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Xiaomi Mi Mix 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Xiaomi Mi Mix 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi Mi Mix 2 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Xiaomi Mi Mix 2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Xiaomi Mi Mix 2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi Mi Mix 2-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Xiaomi Mi Mix 2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas noodzakelijk om het Xiaomi Mi Mix 2-scherm te vernieuwen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi Mi Mix 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Xiaomi Mi Mix 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Xiaomi Mi Mix 2 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Xiaomi Mi Mix 2 een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm herstellen.

Is de Xiaomi Mi Mix 2 gevallen?

Als je Xiaomi Mi Mix 2 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Xiaomi Mi Mix 2 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi Mi Mix 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.