Het kan gebeuren dat jij je XIAOMI Mi A2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst onaangenaam als dit gebeurt, omdat de XIAOMI Mi A2 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het XIAOMI Mi A2-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je XIAOMI Mi A2 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-mi-a2

Wat te doen als je XIAOMI Mi A2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je XIAOMI Mi A2 te herstellen.

Controleer of je XIAOMI Mi A2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je XIAOMI Mi A2 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je XIAOMI Mi A2 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van XIAOMI Mi A2 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je XIAOMI Mi A2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het XIAOMI Mi A2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het XIAOMI Mi A2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je XIAOMI Mi A2 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van XIAOMI Mi A2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de XIAOMI Mi A2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het XIAOMI Mi A2-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het XIAOMI Mi A2-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas noodzakelijk om het XIAOMI Mi A2-scherm te verwisselen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een XIAOMI Mi A2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je XIAOMI Mi A2 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de XIAOMI Mi A2 in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je XIAOMI Mi A2 wat te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de XIAOMI Mi A2 gevallen?

Als je XIAOMI Mi A2 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je XIAOMI Mi A2 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je XIAOMI Mi A2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.