Het kan gebeuren dat jij je XIAOMI Mi 8 Pro wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer ellendig indien dit gebeurt, omdat de XIAOMI Mi 8 Pro ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat redelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het XIAOMI Mi 8 Pro-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je XIAOMI Mi 8 Pro niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-mi-8-pro

Wat te doen als je XIAOMI Mi 8 Pro-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je XIAOMI Mi 8 Pro te repareren.

Controleer of je XIAOMI Mi 8 Pro volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je XIAOMI Mi 8 Pro goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je XIAOMI Mi 8 Pro geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van XIAOMI Mi 8 Pro uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je XIAOMI Mi 8 Pro om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het XIAOMI Mi 8 Pro-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het XIAOMI Mi 8 Pro-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je XIAOMI Mi 8 Pro nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van XIAOMI Mi 8 Pro licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de XIAOMI Mi 8 Pro gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het XIAOMI Mi 8 Pro-scherm

Ingeval je in de voorgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het XIAOMI Mi 8 Pro-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg nodig om het XIAOMI Mi 8 Pro-scherm te vervangen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een XIAOMI Mi 8 Pro- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je XIAOMI Mi 8 Pro water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de XIAOMI Mi 8 Pro in het water is gevallen of als je laatst in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je XIAOMI Mi 8 Pro een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de XIAOMI Mi 8 Pro gevallen?

Als je XIAOMI Mi 8 Pro onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je XIAOMI Mi 8 Pro de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je XIAOMI Mi 8 Pro alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.