Het kan gebeuren dat jij je Xiaomi Mi 4c wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam als dit gebeurt, omdat de Xiaomi Mi 4c onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Xiaomi Mi 4c-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Xiaomi Mi 4c niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-mi-4c

Wat te doen als je Xiaomi Mi 4c-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Xiaomi Mi 4c te herstellen.

Controleer of je Xiaomi Mi 4c volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Xiaomi Mi 4c goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Xiaomi Mi 4c geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Xiaomi Mi 4c uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Xiaomi Mi 4c om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Xiaomi Mi 4c-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Xiaomi Mi 4c-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Xiaomi Mi 4c opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Xiaomi Mi 4c licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Xiaomi Mi 4c gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Xiaomi Mi 4c-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Xiaomi Mi 4c-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Xiaomi Mi 4c-scherm te vernieuwen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Xiaomi Mi 4c- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Xiaomi Mi 4c water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Xiaomi Mi 4c in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je Xiaomi Mi 4c lichtjes te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Xiaomi Mi 4c gevallen?

Als je Xiaomi Mi 4c kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Xiaomi Mi 4c de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Xiaomi Mi 4c alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.