Het kan gebeuren dat jij je Wileyfox Spark wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar wanneer dit gebeurt, omdat de Wileyfox Spark onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Wileyfox Spark-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Wileyfox Spark niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanWileyfox-Spark

Wat te doen als je Wileyfox Spark-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Wileyfox Spark te repareren.

Controleer of je Wileyfox Spark volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Wileyfox Spark goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Wileyfox Spark geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Wileyfox Spark uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Wileyfox Spark om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Wileyfox Spark-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Wileyfox Spark-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wileyfox Spark opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Wileyfox Spark licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Wileyfox Spark gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Wileyfox Spark-scherm

Als je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het Wileyfox Spark-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Wileyfox Spark-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wileyfox Spark- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Wileyfox Spark water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Als de Wileyfox Spark in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Wileyfox Spark ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Wileyfox Spark gevallen?

Als je Wileyfox Spark onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Wileyfox Spark de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wileyfox Spark alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.