Het kan gebeuren dat jij je Wiko WIM Lite wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de Wiko WIM Lite ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat vrij snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Wiko WIM Lite-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je Wiko WIM Lite niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-wim-lite

Wat te doen als je Wiko WIM Lite-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Wiko WIM Lite te repareren.

Controleer of je Wiko WIM Lite volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Wiko WIM Lite goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Wiko WIM Lite geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Wiko WIM Lite uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko WIM Lite om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Wiko WIM Lite-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Wiko WIM Lite-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko WIM Lite weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Wiko WIM Lite licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Wiko WIM Lite gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Wiko WIM Lite-scherm

Ingeval je in de voorgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het Wiko WIM Lite-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas onvermijdelijk om het Wiko WIM Lite-scherm te vervangen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko WIM Lite- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Wiko WIM Lite water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Wiko WIM Lite in het water is gevallen of als je laatst in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je Wiko WIM Lite ietsje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de Wiko WIM Lite gevallen?

Als je Wiko WIM Lite laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Wiko WIM Lite de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko WIM Lite alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.