Het kan gebeuren dat jij je Wiko VIEW PRIME wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar wanneer dit gebeurt, omdat de Wiko VIEW PRIME nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Wiko VIEW PRIME-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Wiko VIEW PRIME niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-view-prime

Wat te doen als je Wiko VIEW PRIME-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko VIEW PRIME te herstellen.

Controleer of je Wiko VIEW PRIME volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Wiko VIEW PRIME goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Wiko VIEW PRIME geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Wiko VIEW PRIME uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko VIEW PRIME om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Wiko VIEW PRIME-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Wiko VIEW PRIME-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko VIEW PRIME weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Wiko VIEW PRIME licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Wiko VIEW PRIME gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Wiko VIEW PRIME-scherm

Als je in de voorgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Wiko VIEW PRIME-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas onvermijdelijk om het Wiko VIEW PRIME-scherm te vernieuwen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko VIEW PRIME- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Wiko VIEW PRIME water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Als de Wiko VIEW PRIME in het water is gevallen of als je laatst in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Wiko VIEW PRIME wat te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Wiko VIEW PRIME gevallen?

Als je Wiko VIEW PRIME laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Wiko VIEW PRIME de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko VIEW PRIME alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.